Moringabladeren vormen het meest voedzame deel van de Moringa Oleifera boom. Het bevat 90 verschillende voedingsstoffen, waaronder 46 antioxidanten. Moringapoeder is één van de rijkste bronnen van natuurlijke ijzer en calcium. Moringapoeder wordt beschouwd als een natuurlijke multivitamine. Moringapoeder is al eeuwen bekend vanuit de traditionele Indiase Ayurvedische geneeskunde. Ons pure en onbehandelde poeder is zeer fijn gemalen en kan worden toegevoegd aan allerhande etenswaren zoals yoghurt, soep, saladedressing, en groenten.
  Moringa Oleifera bladpoeder
  70gr  Prijs:                                     Momenteel niet voorradig!
CBD-Spain
Wat is Moringa?
DE MORINGA IS WERKELIJK EEN WONDERBOOM!
Moringa oleifera poeder
De Moringa oleifera bevat...

2x zoveel eiwit als soja
4x zoveel vitamine E als in tarwekiemen
4x zoveel provitamine A als in wortels
5x zoveel als foliumzuur als in zeewier
7x zoveel vitamine C als in sinaasappels
5x zoveel kalium als in bananen
17x zoveel calcium als in koemelk
25x zoveel ijzer als in spinazie
46 antioxidanten
Alle essentiële aminozuren
Omega 3, 6 en 9 vetzuren
75.000 ORAC eenheden
Hoge concentratie zeatine, salvestrol en chlorofyl
Wat is Moringa?
De Moringa oleifera - in het Engels The Miracle Tree -  is werkelijk een wonderboom. Andere woorden zijn er eigenlijk niet voor! Vrijwel alle delen van deze tropische boom zijn eetbaar en hebben een geneeskrachtige werking.
De boom kan in zijn natuurlijke omgeving tot zo’n 12 meter hoog worden, enkele meters per jaar groeien, en kan droogtes van jaren overleven. De bladeren van de boom zijn zowel rauw als gekookt eetbaar en bevatten ongelofelijk hoge doses vitamines, mineralen en eiwitten. Voor langere houdbaarheid kan het blad gedroogd worden, zonder daarbij noemenswaardig aan voedingstoffen te verliezen.
?
In de westerse wereld begint Moringa bladpoeder steeds meer bekendheid te krijgen als superfood, terwijl in tropische gebieden deze boom al duizenden jaren behoort tot de alledaagse voeding. De term superfood is tegenwoordig nogal beladen. Vooral met behulp van blenders en juicers worden allerlei producten tot supervoedsel verklaard, terwijl het gejuicde gewas normaal gesproken niet als eetbaar geclassificeerd zou worden. Moringa is van nature 100% eetbaar en verteerbaar en vele wetenschappelijke onderzoeken hebben niet één nadelige bijwerking kunnen ontdekken.
?
Er wordt steeds meer gesproken over het feit dat ons dagelijks voedsel minder essentiële voedingswaarde zou hebben door de monoculturen, veredeling op uiterlijk en de snelle kweekmethoden. Een paar gram Moringa zou dat tekort zonder moeite kunnen aanvullen, zo rijk is het aan voedingsstoffen. Plantaardige eiwitten en natuurlijke mineralen en vitaminen zijn bovendien zeer makkelijk op te nemen door het lichaam.
Moringablad wordt regelmatig geoogst om de aangroei van verse bladeren te stimuleren. De bladeren worden direct na de oogst gewassen en zo snel mogelijk in een warme donkere plaats gedroogd. Voor thee en enkele andere doeleinden worden de gedroogde bladeren fijngesneden, maar het grootste deel wordt tot poeder vermalen, waarna het makkelijk bewaard en gebruikt kan worden. Het bladpoeder bevat door een ongehaaste en zorgvuldige droging nog steeds zijn grote hoeveelheden voedingstoffen.

Bladpoeder kan als poeder toegevoegd worden aan de dagelijkse kost, of tot capsules of tabletten worden verwerkt. Moringa bladpoeder is puur en heeft geen conserveringsmiddelen of vulstoffen nodig. Goed gedroogd en verpakt blijft het jaren goed. Moringa bladpoeder is bovendien relatief goedkoper dan andere voedingssupplementen omdat het een natuurproduct is. In de meeste gevallen kan je bij gebruik van Moringa als voedingssupplement de rest van de multivitaminen als overbodig beschouwen.

Vers Moringablad heeft een subtiele groene smaak, een beetje nootachtig, met een frisscherpe radijsachtige ondertoon. Het kan prima door de salade of (roerbak)maaltijden en soepen. In een smoothie of gejuict met andere sappen komt de plant tot z'n recht. Gebruikers geven aan dat ze er meer energie van krijgen en minder behoefte aan eten hebben.
Aan de boom komen tot 60cm lange peulen waarin de zaden zich bevinden. Oogst men de bonen in vroeg stadium, de peulen dus, dan zijn deze goed eetbaar en in gerechten te verwerken. De bonen hebben een vlezige structuur en bevatten eveneens zeer veel voedingsstoffen. Moringa olie is 100% eetbaar en wordt koud geperst van de zaden. In India noemt men het Sajina en wordt het vooral in producten voor huid- en haarverzorging zoals shampoo, crèmes en bodybutters gebruikt. Moringa olie houdt de huid elastisch en jong en het haar zacht en vrij van klitten. In de zon krijg je er een diepere bruining van en de vitamine A en E werken als anti-oxidant. Moringa olie trekt zonder hulpstoffen diep in de huid, waar het door de vitaminen en anti-oxidanten dienst doet als natuurlijk anti-aging middel.
De bloemen van de Moringa zijn ook eetbaar, en worden gebruikt om aromatische thee van te maken met een frisscherpe honingzoete smaak. De bast en de wortels van de Moringa worden in de ayurvedische geneeskunst gebruikt om allerlei kwalen te helen.

Een godsgeschenk voor arme landen is dat de pulp die overblijft na het persen van de olie als waterzuiveraar werkt. Een handjevol pulp in een tank vol vuil water laat het water in enkele seconden zuiveren tot zo’n 95%.